Under vores slægtsforskning har vi nu kunne følge familienavnet Ravn tilbage gennem, indtil videre, otte generationer der strækker sig tilbage til år 1769. 
Og da navnet efter sigende er blevet givet familien som et kaldenavn er det interessant at se hvad ordnet Ravn betyder, samt hvad betydning ravne har haft i historien.

Syvende mandelige slægtsled i lige linie
For Per og Palles vedkommende, så er de syvende mandelige slægtsled i lige linie siden Christen Jensen Ravn der blev født i 1769. Herunder ses den lige linie siden 1769 og indtil i dag:
Christen Jensen Ravn > Christen Christensen Ravn > Lars Christian Christensen Ravn > Peder Larsen Ravn > Johannes Larsen Ravn > Kaj Larsen Ravn og så de nulevende brødre Per Larsen Ravn og Palle Lykke Ravn.
Ravn navnet i vores familie kan strække sig endnu længere tilbage end de nuværende otte generationer vi kender til. Men pt. er det desværre ikke lykkes for os at finde mere om Christen Jensen Ravn der blev født i 1769. Vi ved altså ikke hvem hans forældre var og om de også hed Ravn, men der er stor sandsynelighed for at de gjorde det. Men vi fortsætter selvfølgelig med at lede.
Ottende generationsled er i øvrigt Anne-Sophie, Mathilde-Louise og Laura-Josephine, som alle kan ses på familietræet.
Se under "slægtsforskning" på denne side for en komplet oversigt over hvad vi indtil videre har fundet.

Generelt historisk set har jeg fundet følgende om Ravn.

Om "Ravn" skriver Lademanns leksikon skriver følgende :
Ravn hedder på latin Corvus Corax. Det er en sort fugl som er beslægtet med kragen, men større. Den er altædende og har en stor tilpasningsevne og derfor en stor udbredelse, men er yderst fåtallig i Danmark. - I myter og folketro har ravnen en del ganske forskellige roller. På grund af sin størrelse, farve, pågåenhed og hæse røst er den mange steder blevet opfattet som en ulykkesfugl, der varsler død og krig; den har også tilknytning til hekse og troldmænd. 
På den anden side er ravnen visdommens fugl (zoologisk korrekt: den er intelligent). Hos grækerne var den derfor helliget Apollon; i Norden var ravnene Huginn og Muninn Odins ufejlbare efterretningstjeneste. Ravnens evne til at finde land nævnes i syndflodssagnene og blev i praksis udnyttet af vikingerne. Ravnen optræder nogle steder som regnbebuder, men var tværtimod sol- eller lysfugl hos kineserne, perserne og nordvestindianerne.

Derudover har jeg fundet ud af at danmarks første flag også havde med ravne at gøre, og hed:

Ravnefanen
Det røde flag med det hvide kors, som vi i dag betegner som Dannebrog, er ikke Danmarks ældste flag. I vikingetiden (737-1066) havde dansken nemlig Ravnefanen, som var en rød dug med Odins to hellige ravne, Hugin og Munin (af oldnordisk: tanke og hukommelse; ravnen fløj hver morgen ud fra Odins skuldre for at vende tilbage med viden om alverden). De var i sort broderet på flaget; én på hver sin side. Man tog varsel af disse ravne, for det sagdes, at hvis de lod vingerne hænge slapt nedad, så bebudede dette tegn kommende nederlag. Baskede ravnene imidlertid opad med vingerne, så var sejren inde for rækkevidde. Ravnefanen var kendt og frygtet viden om som vikingernes samlingsmærke. Den blev benyttet af Danskerne under Normannertogene og gennem Vikingetiden som nationalmærke i krig, men ikke i fred. Oprindeligt var en fane kun et krigssymbol.
Men Ravnefanens rigtige navn var i virkeligheden selv på dette førhistoriske tidspunkt: Dannebrog - hvilket betyder: Danernes klæde, -dug eller -mærke. Retskrivningen har jo ændret sig - ligesom sproget har det - for stavemåden har tidligere været: Danebroge, hvilket navn såmænd giver samme mening.

Vestsakserne erobrede i år 878 en sådan Ravnefane fra invaderende normannere. De normannere, som slog sig ned i Nordfrankrig omkring Seine-mundingen i begyndelsen af 900-tallet, og gav navn til Normandiet, vedblev at anvende Ravnefanen så længe, at den kom med ved Vilhelm Erobrerens invasion af England i 1066. Man ser endda Ravnefanen på Bayeux-tapetet i Frankrig. Danebroge og Dannebrog var i historien med på togter o.lign. gennem århundreder: men de hedenske ravne måtte sidenhen "flyve" bort, og vige pladsen for det hvide kristne kors.

Herunder ses Odin med de to ravne Hugin og Munin flyvende omkring sig

  Tilbage til Historie